3 Ocak 2009 Cumartesi

BİR ANNEDEN PASTA TARİFİ

Fırını yakın. Dolaptan bir kap, bir kaşık ile pastaya koyacağınız malzemeleri çıkarın. Pasta kalıbını yağladıktan sonra cevizleri kırın. Mutfak tezgahının üzerindeki 7 tane oyuncak otomobili ve 18 lego bloğunu kaldırın. İki fincan un ölçün. Ayşe'nin ellerini unun içinden çıkarın ve üzerindeki unları temizleyin. Un şeker ve kakoyu ekleyin.

Süpürge ve faraşı alıp Ayşe'nin kırdığı kabın parçalarını yerden temizleyin. Başka bir kap alın. Kapının ziline yanıt verin. Mutfağa dönün.

Ayşe'nin ellerini kabın içinden çıkarın. Ayşe'yi yıkayın. Yumurtaları alın. Telefona yanıt verin. Geri dönün. Yağlanmış kalıbı alın. Kalıbın içindeki 1 santim kalınlığındaki tuz tabakasını temizleyin. Pasta kabına tuz döktükten sonra ortalıktan kaybolan Ayşe'yi arayın.

Mutfağa geri dönün ve Ayşe'yi yine tezgahın başında bulun. Ellerini kabın içinden çıkarın, üzerindeki un, kakao vs. temizleyin. Yağlanmış kalıbı tekrar alın ve içinde bir sürü ceviz kabuğu bulun. Kabın içindeki ceviz kabuklarının varlığını fark ettiğiniz an mutfaktan kaçarken pasta kabını tezgahtan yere düşüren Ayşe'nin peşine düşün. Yerleri temizleyin

Tezgahı temizleyin, duvarları temizleyin, kabı kacağı yıkayın, pastacıya telefon edip bir adet pasta sipariş edin. Fırını kapatın ve bekleyin!..

Not: (Bu yazıyı okurken bundan 6-7 yıl önceki durumum aklıma geldi. Neyse ki oğullarım büyüdü:)
Bu durumda olan annelere müjde! 6-7 yıl sonra rahatça pasta yapabilirsiniz:))

Hiç yorum yok: