9 Ocak 2009 Cuma

BU DÜNYA HEPİMİZİN ETKİNLİKLERİ-FARKLILIKLARA SAYGI-ÇEVRE KİRLİLİĞİ-NEŞELİ AYAKLAR


Beden Eğitimi dersimiz vardı ve hava da çok soğuktu. Biz de bütün bu konuları içeren ve bizim konularımızla örtüşen bir film izledik: Neşeli Ayaklar
Filmde penguenlerin okuldan mezun olabilmeleri için şarkı söylemeleri gerekiyordu. Fakat kahramanımız hiç şarkı söyleyemiyordu ama çok güzel dans ediyordu. Öğretmeni onu dışladı. Müdür penguen mezun etmedi. Babası ondan utandı.
Bir diğer konu çevre kirliliği idi. Bilge penguenin başına bir plastik dolanmıştı. Denizde plastiğin ne işi vardı? Bunu kelebeklerimle tartıştık. Deniz kirletilmişti!
Kahramanımız penguen yemekleri olan balıklarının peşine düşüyordu. Neden? Çünkü besinleri fazlasıyla ellerinden insanlar tarafından alınıyordu.
Kelebeklerimle filmi izledik. Yorumunu yaptık.
Çocukların bu tür filmeleri izlemelerini istiyorum. Çünkü çocuklar arkadaşlığı, dostluğu (Ayı Kardeş), ihaneti, kendine güveni(Aslan Kral), çevre kirliliği, farklılıklara saygı, besin zinciri (Neşeli Ayaklar, Arı), azmin, kararlılığın önemi, aile sıcaklığının önemini (Robinson Ailesi) bu tür filmlerde öğrenebiliyorlar. Çocuklar film izlerken farkına varmadan bu duyguları öğreniyorlar.
Zaten Aslan Kral filmi bile artık ders kitaplarına girdi.

Not: Görüntü yazı tahtasında yansıdığı için pek görünmüyor:-)