24 Mart 2009 Salı

2. DÖNEM HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ

Önümüzdeki hafta Hayat Bilgisi Performans Ödevini vereceğim kelebeklerime. Aşağıda ödevin nasıl hazırlanacağını anlattığım açıklamayı dağıtacağım kelebeklerime. Hazırladığımda Dereceli Puanlama Anahtarını ve Kendini Değerlendirme Formunu yayınlayacağım. Geçen sene de bu performans görevini vermiştim (geçen sene de 3. sınıfı okutmuştum). Çok güzel ve renkli ödevler ortaya çıktı.


ZİYA GÖKALP İLKÖĞRETİM OKULU
2008-2009 ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM
3. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ


Ödev Konusu :Mevsimler ve Özellikler
Ödevin Adı : Mevsimler Panosu
Ödevin Süresi : 30.03.2009-13.04.2009 (10 Gün)
Ara Değerlendirme: 6 Nisan 2009

Görev : Mevsimlere özgü zaman dilimlerinde gözlenen değişikliklerle ilgili araştırma yapıp bir Mevsimler Panosu hazırlamanız isteniyor.

Araç Gereçler: Karton (1 tabaka büyük karton ya da 4 tane A4 büyüklüğündeki kağıttan daha büyük karton), el işi kağıtları, fotoğraflar, resimler, yazı, şiir, pamuk, ağaç yaprakları, makas, yapıştırıcı.

Ödevinizi Nasıl Yapacaksınız?

Çalışmalarınız için gerekli olacak fotoğraf, resim, yazı, şiir, bilmece, tekerlemeleri elde edin. İsteyenler resimleri kendiniz de yapabilirsiniz.
Panonuzu hazırlayacağınız kartonu hazırlayın.
1. parça kartona (sarı bir karton olabilir) SONBAHAR yazın. Sonbaharın özelliklerini, aylarını yazın. Resimlerini, şiirini, bilmecesini farklı malzemelerle ve renkli renkli yazın ve yapıştırın.
2. parça kartona (beyaz bir karton olabilir) KIŞ yazın. Kış mevsiminin özelliklerini, aylarını yazın. Resimlerini, şiirini, bilmecesini veya tekerlemesini farklı malzemelerle (kar yağmasını canlandırmak için pamuk kullanılabilir) ve renkli renkli yazın yapıştırın.
3. parça kartona (yeşil bir karton olabilir) İLKBAHAR yazın. İlkbahar mevsiminin özelliklerini, aylarını yazın. Resimlerini, şiirini, bilmecesini veya tekerlemesini farklı malzemelerle (yeşil ağaç yaprakları olabilir) ve renkli yazın yapıştırın.
4. parça kartona (mavi bir karton olabilir) YAZ yazın. Yaz mevsiminin özelliklerini, aylarını yazın. Yaz mevsimi ile ilgili resim, şiir, bilmece veya tekerlemesini farklı malzemelerle ve renkli renkli yazın yapıştırın.

Bu 4 parça kartonu hazırladıktan sonra, kurdela, ip gibi malzemelerle tutturabilirsiniz.

Veya bunları 4 farklı renkte elişi kağıdına yapıldıktan sonra, bir tabaka kartona mevsim sırasına göre yapıştırılabilir.

DEĞERLENDİRME:

☺ Mevsim ismini yazmış olmanız,
Mevsimlerin aylarını yazmış olmanız,
Mevsimlerin özelliklerini yazmış olmanız,
Mevsimlerle ilgili resimler yapıştırmış olmanız veya resmi kendiniz yapmış olmanız,
Mevsimlerle ilgili tekerleme, bilmece yazmış olmanız,
Yazınızın güzel olması,
Ödevinizin tertipli, özenli, göze hoş görünen, temiz olarak yapılmış olması,
Ödevi zamanında teslim etmiş olmanız açısından değerlendirilecektir.

Performans ödevinizin hazırlandığı kadarıyla 6 Nisan 2009 Pazartesi günü ara değerlendirme için okula getirin. Ödevi yaparken zorlandığınız durumları birlikte tartışıp çözelim. Yazılarınızı yazarken noktalama işaretlerine dikkat etmeyi unutmayın!

Ödevi tamamlayıp 13 Nisan 2009 Pazartesi günü teslim ediniz.

KOLAY GELSİN!

Hazırlayan: Nalan SERT